Pictură murală la superlativ în Galeria de Artă Stradală a Sibiului

24 iulie 2022, 07:57

Artiști din 7 țări care împărtășesc aceeași pasiune pentru arta stradală vor realiza 9 lucrări murale în Sibiu. Artiștii vor acoperi 400 de mp de perete și vor folosi câteva sute de sprayuri.

Un artist din Argentina și-a ales ca tema natura în armonie cu umanitatea. Lucrarea este centrată pe două personaje cheie: mama natură și o fețiță grijulie cu mediul. Pictura va fi realizată pe suprafața unui întreg bloc.

Juanjo Surace, artist urban: În acest moment, ceea ce fac este să fac schița pe perete, în partea superioară. În partea inferioară este mai mult de muncă și va necesita să facem fața personajelor, pe înălțime, și pentru asta sunt toate aceste simboluri, sunt un mod prin care avem puncte de referință pentru a face ceva de la scâră mică, la scâră mare.

Theo Lopez lucrează la o pictură murală în stilul său abstract, bazat pe motive geometrice, linii drepte și efecte optice, prin care evidențiază întoarcerea la simplitate.

Theo Lopez, artist urban: Un artist urban trebuie să lucreze și pe străzi, să vădă cum munca lui este văzută de către oameni, dar trebuie să lucreze și în atelier, pe pânză, să se gândească la instalații și proiecte, pentru că un artist este un căutător, trebuie să caute.

La ediția din acest an a Sibiu Art festival, fațadele a 4 blocuri vor fi complet schimbate, iar locatarii sunt încântați.

Tema „Reflecții” se va regăși în toate cele 9 lucrări de artă și va reuși să scoată la lumină mesaje inspirăționale despre viață, care trec peste orice granițe.

Andrei Oltean -organizator: Festivalul e în principiu pentru a educa simțul estetic și bineînțeles a duce arta murală mai aproape de oameni. Am ales o tema generală pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la pandemie și război

Picturile murale din acest an vor completa Galeria de Artă Stradală în aer liber a Sibiului care cuprinde 106 lucrări și 11.600 metri pătrați de culoare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite