Pictorul Adrian Ghenie a inaugurat la Timișoara expoziția ”Corpul Imposibil”. Cuprinde lucrări inspirate de perioada pandemiei și poate fi vizitată până în iunie

21 aprilie 2023, 15:38

Noile lucrări ale lui Adrian Ghenie, reunite în expoziția „Corpul imposibil”, sunt inspirate de perioada pandemiei și de izolare, când oamenii comunicau mai mult prin intermediul tehnologiei. Iubitorii de artă prezenți la Timișoara nu au putut rata vernisajul, la care a fost prezent și artistul.

Fundația Art Encounters, organizatoarea unei bienale de artă la Timișoara încă din 2015, a făcut posibil acest eveniment special. La prima ediție, Adrian Ghenie a expus instalația Darwin Room, care este acum în colecția Centrului Pompidou din Paris. Lucrările artistului sunt vândute cu milioane de euro la casele de licitații internaționale.

Ovidiu Șandor, președintele Fundației Art Encounters: „Punem accent în această expoziție pe desenele lui. Adrian este desigur celebru pentru pictura sa, dar dincolo de asta este și un grozav desenator. Toate lucrările sunt realizate pentru această expoziție, niciuna nu a mai fost arătată altundeva.”

Vineri seara, Adrian Ghenie face un tur ghidat alături de curatoarea expoziției, Diana Marincu.

Diana Marincu, directorul artistic Art Encounters, curator expoziție: „Va avea loc o discuție cu Adrian Ghenie. E un privilegiu pentru că el e destul de rar prezent în spațiul public ca vorbitor. E prezent foarte mult ca artist și în general activitatea lui expozițională e cea care primează.”

Expoziția „Corpul imposibil” poate fi vizitată până pe 18 iunie, iar accesul e gratuit.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite