Pictoriţa Mirela Trăistaru, la Bienala Internaţională de la Lyon. Lucrarea „Peştele de sticlă” reprezintă un manifest față de poluarea tot mai gravă a apelor

19 septembrie 2019, 16:56

Participarea artistei plastice la aceasta manifestare este continuarea colaborării cu specialişti francezi din cadrul Sezonului Cultural România-Franța, desfăşurat în prima jumătatea a acestui an. Lucrarea „Peştele de sticlă” (Glass fish) reprezintă un manifest față de poluarea tot mai gravă a apelor şi a mediului înconjurător, după cum declară Mirela Trăistaru.

„Dacă nu avem grijă de natură, riscăm să rămânem cu peştele de pe televizorul bunicii…..acela de pe mileu din perioada comunistă.„,  a spus artista publicului care a participat la vernisajul expoziției de la Lyon.

Bienala Internațională de artă contemporană de la Lyon a căpătat amploare de la o ediție la alta, iar cea de-a 15 a ediție se desfăşoară pe o suprafață de cinci ori mai mare față precedentele. Până pe 5 ianuarie 2020, lucrările participante vor fi expuse în cele mai diverse locuri, de la Muzee la spații industriale,  la Lyon şi în regiunea Auvergne-Rhône-Alpes, o adevărată fuziune între artă şi industrie, după cum scrie presa franceză.

(w460) Lucrarea

(w460) Lucrarea

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite