Pictoriţă de succes la doar 12 ani. Giulia Pintea îşi prezintă în premieră lucrările în România, într-o expoziţie deschisă la Palatul Parlamentului

Giulia Pintea este o pictoriţă de 12 ani, care a devenit deja un fenomen în Occident, după ce şi-a expus tablourile în Franţa, Germania şi Marea Britanie. Giulia s-a născut în Italia, dar trăieşte în Franţa. Ştie perfect limba română şi îşi petrece vacanţele de vară la bunici, în Satu Mare. Iar acum, pentru prima dată, îşi prezintă lucrările în faţa românilor, într-o expoziţie deschisă la Palatul Parlamentului.

20 Februarie 2023, 21:10 Știrile TVR |

Expoziţia Giuliei Pintea se numeşte "Simfonia în culori". La vernisaj, ea și-a făcut un autoportret. În cuvinte.

Mama Giuliei a emigrat în Canada în anul 2000. După zece ani, alături de soțul ei, a revenit în Europa, mai întâi în Italia, după care s-au mutat, cu fiica lor, în Franța. Giulia și-a petrecut vacanțele de vară la bunici, în Satu Mare, ca adevărate lecții despre propriile rădăcini.

La București, alaturi de Giulia, a venit, din Franța, și mentorul ei, profesorul Jose Curti: "Giulia de astăzi este o mare artistă. A început la 6 ani, acum are 12 ani. Putem spune că a evoluat şi acum pleacă în toate sensurile. Este extraordinară. Culorile .Este explozivă şi mă impresionează. Şi pot să spun că mă depăşeşte. Îşi depăşeşte profesorul. Este extraordinară!"

În jurul Giuliei au venit familia și prietenii din Germania, Franța și România.

Simfonia în Culori va fi deschisa în Sala de expoziții Constantin Brâncuși din Palatul Parlamentului până în 28 februarie.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 31°C
IASI 30°C 31°C
CLUJ 24°C 23°C
CONSTANTA 24°C 24°C
CRAIOVA 28°C 27°C
BRASOV 26°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI