Piața imobiliară este în scădere. Cele mai căutate sunt locuințele noi

Piața imobiliară a dat semne de revenire în august 2022 față de luna precedentă totuși, față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul caselor, terenurilor și apartamentelor vândute este cu aproape 4.000 de tranzacții mai mic.

15 Septembrie 2022, 11:19 (actualizat 15 Septembrie 2022, 12:16) Știrile TVR |

Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în august 2022, în București, Ilfov și Brașov.

Județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă sunt Covasna, Olt și Călărași.

Și numărul ipotecilor la nivel național a fost mai mic față de perioada similară din 2021.

Cele mai multe operațiuni de acest gen au fost înregistrate în București, Ilfov și Timiș. La polul opus se află județele Sălaj, Harghita și Giurgiu.

Motivul pentru care în luna august au fost încheiate mai multe vânzare de vânare-cumpărare față de luna iulie este dat nu neapărat de o cerere mai mare în piață sau de un apetit mai mare al cumpărătorilor cât de anumite întârzieri în livrarea apartamentelor, a explicat Oana Ivan, manager la o companie de consultanţă imobiliară.

În piață, volumul de tranzacții este în scădere. În ultimele trei luni ale anului, s-a înregistrat o scădere atât a interesului cât și a conversiei din leaduri (numărul clienților potențial interesați a achiziționa o proprietate imobiliară) în antecontracte semnate, a adăugat Oana Ivan.

Cauzele acestei scăderi pe piața imobiliară pot fi termenele de livrare mai lungi ale proprietăților noi, pe care cumpărătorii le preferă, dar și condițiile mai restrictive de creditare precum și creșterea ROBOR. Și incertitudinea economico-socială a contribuit la dinamica mai redusă a tranzacțiilor imobiliare.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 2°C 4°C
CONSTANTA 4°C 5°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 0°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI