Piața muncii, schimbată de pandemie. Experiența profesională, mai puțin importantă în departajarea candidaților, la recrutare. Abilitățile căutate în această perioadă

16 august 2020, 22:47

Luați complet pe nepregătite de schimbările care se produc pe piața muncii încă de la începutul pandemiei de COVID-19, angajații români caută soluții să își mulțumească șefii și să își dezvolte abilități pe care până acum nu puneau așa mare accent.

Companiile în căutare de angajați deja au alte cerințe către firmele de recrutare. Așa se face că CV-ul clasic, în care cel mai important aspect era experiența, a fost înlocuit cu o listă lungă de alte așteptări.

Noua generație de angajați trebuie să fie capabilă să duca la îndeplinire rapid sarcinile, să se adapteze din mers, să improvizeze și să aducă rezultate. Cei care nu se simt confortabil astfel caută alternative.

Potrivit unui sondaj făcut de o platformă de recrutare, un angajat din 5 ia în calcul schimbarea locului de muncă, pentru că domeniul în care lucrează a fost puternic afectat de contextul economic actual.

Cei mai mulți dintre aceștia lucrează în prezent în domenii precum vânzări, turism și transporturi.

Potrivit aceluiași sondaj, domeniile considerate cel mai puțin afectate de criza sanitară și în care ar vrea să lucreze sunt IT, telecomunicații, armată, pază și protecție, medicină, dar și suport clienți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă