Pfizer şi BioNTech ar putea câştiga 13 miliarde de dolari în urma producerii vaccinului anti-COVID

Pfizer
Pfizer
11 noiembrie 2020, 15:02

Partea grupului Pfizer ar depăşi cel mai bine vândut produs al companiei, un vaccin pentru pneumonie care a generat anul trecut 5,8 miliarde de dolari din vânzări. Grupul american a declarat că va furniza 100 de milioane de doze în SUA, cu un preţ de 39 de dolari pentru două doze, scrie The Guardian.

Uniunea Europeană a rezervat deja 200 de milioane de doze, iar Marea Britanie a comandat până acum 40 de milioane de doze.

În timp ce alte companii au anunţat că nu vor profita de pe urma vaccinului anti-COVID-19, Pfizer a abordat o mişcare diferită. Producătorul a refuzat fondurile de cercetare ale guvernului Statelor Unite sub actualul program de vaccinare – Operation Warp Speed – şi a folosit 2 miliarde de dolari din propriile fonduri pentru a dezvolta un vaccin de imunizare cu BioNTech.

Însă firma de biotehnologie a primit 375 de milioane de euro din partea guvernului german şi un împrumut de 100 de milioane de euro din partea Băncii Europene de Investiţii. Prin comparaţie cu Pfizer, care a raportat venituri de 52 de miliarde de dolari anul trecut, BioNTech a înregistrat în 2019 doar 109 milioane de euro.

 

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite