Pfizer și Moderna au probleme cu livrarea vaccinului. Mai multe țări comunitare amenință cu procese

25 ianuarie 2021, 20:45

Polonia are de gând să deschidă acțiune în justiție împotriva Pfizer, după ce săptămâna trecută a primit doar jumătate din numărul de vaccinuri alocate. Mai mult, și compania Moderna și-a amânat până în weekend un transport care urma să ajungă mâine la Varșovia.

Și Italia s-a înscris pe lista țărilor care amenință Pfizer cu un proces de răsunet, după ce a fost anunțată că va primi în această săptămână cu 20 la sută mai puține doze, iar săptămâna trecută au ajuns cu 30 la sută mai puține.

Italienii au și alte probleme: la Trentino de exemplu, 12 cadre medicale au fost vaccinate din greșeală cu ser fiziologic în loc de ser Pfizer. Și tot din greșeală, regiunea Lombardia a stat o săptămână în „zona roșie”, până să-și dea seama autoritățile că decizia a fost luată pe baza unei statistici eronate și să remedieze situația.

Dincolo de erori și întârzieri, însă, îngrijorările cele mai mari sunt acum legate de noua tulpină britanică a coronavirusului, extrem de agresivă. Și de alte mutații, deja prezente sau care vor putea apărea în viitor, după cum avertizează premierul britanic.

Autoritățile sanitare din Germania cred că mutația britanică, identificată tot mai des, va deveni prioritară. Este motivul pentru care tot mai multe țări europene își înăspresc controalele la frontiere.

Iar Belgia de exemplu merge mai departe și interzice, începând de miercuri, toate călătoriile neesențiale, sosiri și plecări, pentru străini și proprii cetățeni.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite