Petrecerea rave ilegală din centrul Italiei s-a încheiat, după moartea unuia dintre participanți. Peste 10 mii de tineri au fost pe malul lacului Mezzano

Petrecerea rave ilegală s-a încheiat
Petrecerea rave ilegală s-a încheiat
19 august 2021, 16:55

Potrivit forţelor de ordine, care au supravegheat plecările şi i-au legitimat pe unii dintre tineri, în prezent au mai rămas pe malul lacului Mezzano, din regiunea Lazio, 250 de persoane.

Organizatorii au decis să pună capăt petrecerii care a început la 15 august şi a reunit peste 10.000 de persoane.

Petrecerea ilegală a fost aspru criticată de primarul din Valentano, Stefano Bigiotti pentru riscurile pe care le presupune asupra sănătăţii comunităţii locale şi pagubelor aduse mediului. El îşi exprimase dorinţa ca cei vinovaţi de această iniţiativă să fie deferiţi justiţiei.

Primarul Bigiotti a cerut miercuri intervenţia ministrului de interne, Luciana Lamorgese, pentru a dizolva petrecerea.

În aceste locuri s-a înregistrat şi moartea unui tânăr britanic de origine italiană, în vârstă de 25 de ani, al cărui corp neînsufleţit a fost găsit în apele lacului, unde prietenii săi l-au văzut intrând în timpul nopţii, potrivit surselor poliţiei.

Ziarul La Repubblica a dezvăluit şi că trei tineri au ajuns la spital în comă etilică şi că unul dintre ei a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Potrivit ziarului, au fost de asemenea depuse denunţuri pentru viol şi pentru neglijenţă împotriva animalelor, după ce mai mulţi câini a murit de căldură şi inaniţie.

Ziarul l-a citat şi pe şeful poliţiei din Viterbo, Giancarlo Sant’Elia, care precizase că dizolvarea petrecerii era ‘imposibilă’, deoarece miile de participanţi erau împrăştiaţi pe o suprafaţă de 30 de hectare, în condiţiile unui efectiv redus al poliţiei.  Primăria trebuie acum să facă faţă operaţiunilor de salubrizare şi să evalueze pagubele.

Garda Forestieră a denunţat cantităţi uriaşe de gunoaie, în timp ce primarul a declarat că este imposibil ca un orăşel de 3.000 de locuitori să gestioneze gunoiul lăsat de aproape 15.000 de persoane.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Unde pot petrece Revelionul bucureștenii. Petreceri concerte și artificii