Petre Daea: Suma de 10 milioane de euro alocată României pentru sprijinirea fermierilor afectaţi de afluxul de cereale din Ucraina este derizorie. Am cerut reanalizarea formulei de calcul

21 martie 2023, 17:33

Petre Daea: Am făcut tot timpul ce trebuie pentru fermieri. Nu a existat nicio negociere. Negocierea sau întâlnirea cu situaţia concretă şi cu formula de calcul a fost la orele 11.45, pe 20 martie, când timp de o oră, în dialogul cu domnul comisar, talonat de toata echipa tehnică care a pus pe masa noastră formulele de calcul, am putu să constat o serie întreagă de elemente care m-au determinat să spun foarte clar, direct şi apăsat, uitându-mă în ochii domniei sale, apreciind colaborarea cu domnia sa, că formula pe care a ales-o ascunde adevărul.


Ionel Arion, preşedinte, Federaţia Naţională Pro Agro: Este înjositor de mică suma şi tratamentul pe care îl primesc fermierii din România şi România în general pentru efortul pe care l-a depus pentru întrajutorarea Ucrainei. Mai mult de 60 la sută din tranzitul de cereale al Ucrainei s-a desfăşurat în România. România are azi 3,5 milioane de tone de cereale pe stoc şi riscăm să rămânem cu ele până la următoarea recolta. Practic vom fi noi în situaţia Ucrainei. Noi am atras atenţia încă de anul trecut din martie că dacă se va lăsa doar tranzit va fi ok, dar dacă se acceptă şi comerţ va fi dezastruos pentru fermele din România pentru că vor pierde acea piaţă de comercializare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă