Petre Daea, la TVR: Ministrul Agriculturii este responsabil pentru hrana țării. Pescarii reclamă faptul că se bat cu cormoranii pentru pește, iar cormoranii consumă mai mult pește decât oamenii

30 ianuarie 2019, 21:47

Ce este cormoranul? Este o pasăre care se hrănește doar cu pește. Întrebarea este de unde-l ia? de unde există. Unde există pește în România? Există în acvacultură, există în apele interioare, există în Deltă și, evident, există în Dunăre. Ce există acolo? Ce este peștele? O resursă.  O resursă la care trebuie să ai acces în anumite condiții. Trebuie să respecți resursa gestionând-o corect. Cum o gestionezi resursa? Printr-o politică adecvată. Această politică adecvată o face ministerul Agriculturii. Ministerul Agriculturii și ministrul Agriculturii este responsabil pentru hrana țării.[…] Când am pus această problemă am dat doar răspunsul unei întrebări„, a explicat ministrul Petre Daea la TVR.

Ministrul Agriculturii a mai spus că pescarii reclamă faptul că se bat cu cormoranii pentru pește, iar cormoranii consumă practic mai mult pește decât oamenii.

Precizările vin după ce declarațiile ministrului Agriculturii, Petre Daea, făcute în Comisia de Pescuit a Parlamentului European au devenit virale și subiect de glume pe internet.

„Îngrijorarea pescarilor este dincolo de puterea de rezistență. A se vedea populațiile de cormorani. Am discutat cu comisarul. A văzut România. Pentru a fi expresiv, persuasiv, a fi convingător, i-am spus că cormoranii în România fac baie în piscine. Atât de mulți… nu se mai feresc de oameni. De pescari, nici atât”, declara ministrul român în Parlamentul European săptămâna trecută.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite