Petre Daea: Amenzi de cel puţin 2 milioane de euro sau procent din cifra de afaceri pentru dubla calitate. Propunerea ministrului Agriculturii

Ministrul Agriculturii Petre Daea
Ministrul Agriculturii Petre Daea
20 aprilie 2019, 11:44

„Am propus un amendament pentru completarea Directivei 29/2005, care pune în spaţiul juridic acea prevedere prin care se interzice cu desăvârşire, de către orice comerciant, să practice calitatea dublă a produselor. Măsurile coercitive pentru nerespectare sunt puternice, stabilindu-se amenzi cel puțin 4% din cifra de afaceri sau să fie de cel puțin două milioane euro”, a confirmat ministrul Agriculturii la postul de știri Antena 3, citat de Mediafax.

Ministrul a spus că vor fi continuate controalele pe plan național la toate produsele care sunt pe piaţă, pentru a se asigura că nu vor intra produse de calitate îndoielnică.

„Controlăm la faţa locului ce e de controlat, în aşa fel încât consumatorul să fie protejat. În această perioadă, se impune accelerarea controlului, dat fiind faptul că sunt aceste vârfuri de aprovizionare în ţară, cu tot felul de produse legate de evenimentele care se petrec în România”, a declarat ministrul.

În ceea ce priveşte comerţul stradal al produselor nefiscalizate şi necontrolate, ministrul a spus că „aceasta este o problemă pe care o rezolvăm prin Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea, care poate să realizeze o reţea de comercializare în regulă, prin care să şi fiscalizeze şi să aducă produsele acolo unde consumatorul le aşteaptă”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite