Petraeus: SUA ar distruge trupele rusești din Ucraina și flota din Marea Neagră dacă Putin va folosi arme nucleare

David Petraeus
David Petraeus
3 octombrie 2022, 12:09

Petreaus a declarat că nu a vorbit cu consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan despre răspunsul SUA în cazul unei escaladări nucleare din partea Rusiei.

Acesta declarat pentru ABC News: „Doar pentru a vă oferi o ipoteză, am răspunde prin conducerea unui efort colectiv al NATO, care ar elimina fiecare forță convențională rusă pe care o putem vedea și identifica pe câmpul de luptă din Ucraina și, de asemenea, în Crimeea și fiecare navă din Marea Neagră”.

Avertismentul vine la câteva zile după ce Vladimir Putin a făcut declarații pe care mulți analiști le-au interpretat ca o amenințare cu un război mai amplu între Rusia și Occident.

Întrebat dacă utilizarea armelor nucleare de către Rusia în Ucraina ar aduce America și NATO în război, Petreaus a spus că nu ar fi o situație care să declanșeze articolul 5 al Alianței, care prevede o apărare colectivă. Asta din cauza faptului că Ucraina nu face parte din NATO, a spus Petreaus.

Petraeus a recunoscut că probabilitatea ca radiațiile să se extindă la țările NATO sub umbrela articolului 5 ar putea fi interpretată ca un atac asupra unui membru NATO.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite