Petiție pentru salvarea Pădurii Hoia-Baciu, unde au loc tăieri ilegale de copaci. Pădurea a fost inclusă de BBC pe lista celor mai bântuite din lume

28 februarie 2019, 20:47

Tăierile ilegale din pădurea Hoia-Baciu au început încă de anul trecut. De atunci, peste 700 de arbori au fost puși la pământ. Pădurarii de la Garda Forestieră au început să patruleze prin pădure.

Cel mai recent caz este de acum două săptămâni, când hoții au mutilat 60 de copaci. Reprezentanții Ocolului Silvic, care asigură paza a 500 de hectare din pădure, au reușit să îi identifice pe hoți. Însă spun că sunt depășiți de situație.

Printr-o petiție online, clujenii cer autorităților și poliției locale să se implice mai mult pentru protejarea pădurii Hoia Baciu.

Subiectul tăierilor ilegale a intrat și în atenția filialei de la Cluj a Avocatului Poporului, care a început o investigație.

Pădurea Hoia Baciu a fost inclusă de BBC în topul celor mai bântuite păduri din lume. Localnicii din apropiere susţin că pădurea, care are o poiană circulară în centru, este un portal, iar cei care trec prin el s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată, au notat jurnaliștii televiziunii britanice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite