PET- CT, o tehnică integrată de imagistică medicală folosită în diagnosticarea bolilor oncologice și de inimă

Bolile oncologice și cele de inimă își dispută primul loc în ceea ce privește cauza de deces în rândul populației. Deși de fiecare dată se vorbește de prevenție, nu de puține ori se ajunge la medic atunci când bolile oncologice au depășit stadiul incipient. O abordare multidisciplinară, diagnosticare și tratament corespunzător înseamnă de fapt echipamente medicale de ultimă generație și o resursă umană bine pregătită.

19 Decembrie 2017, 09:33 (actualizat 19 Decembrie 2017, 09:46) |
Tehnică integrată de imagistică
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

PET- CT este o tehnică integrată de imagistică medicală folosită în diagnosticarea acestor boli. Investigația de acest tip este folosită pentru diagnosticarea, localizarea și identificarea stadiului în care se află tumora și evaluarea eficienței tratamentului în afecțiunile oncologice.

Scanarea PET-CT ajută medicii să identifice exact sursa bolii oncologice, deoarece metabolismul multor celule canceroase este intens, şi prin urmare, acestea sintetizează zahărul injectat în corpul pacientului înainte de examinare.

Pentru investigație, pacienții trebuie să fie relaxați, să nu fi consumat dulciuri înainte și să nu mestece gumă, deoarece nu numai celulele canceroase consumă glucoză, ci și mușchii și atunci pot apărea rezultate fals pozitive.

Examinarea PET-CT permite diagnosticarea timpurie, identificarea precisă a cancerului și dacă acesta se extinde. În timpul şi după terminarea tratamentului, PET-CT poate evalua dacă terapia aplicată de medici a avut succes, caz în care arată o scădere a utilizării glucozei de către tumoră.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 11°C
IASI 14°C 13°C
CLUJ 12°C 10°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 11°C 7°C
BRASOV 12°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI