PET- CT, o tehnică integrată de imagistică medicală folosită în diagnosticarea bolilor oncologice și de inimă

19 decembrie 2017, 09:33

PET- CT este o tehnică integrată de imagistică medicală folosită în diagnosticarea acestor boli. Investigația de acest tip este folosită pentru diagnosticarea, localizarea și identificarea stadiului în care se află tumora și evaluarea eficienței tratamentului în afecțiunile oncologice.

Scanarea PET-CT ajută medicii să identifice exact sursa bolii oncologice, deoarece metabolismul multor celule canceroase este intens, şi prin urmare, acestea sintetizează zahărul injectat în corpul pacientului înainte de examinare.

Pentru investigație, pacienții trebuie să fie relaxați, să nu fi consumat dulciuri înainte și să nu mestece gumă, deoarece nu numai celulele canceroase consumă glucoză, ci și mușchii și atunci pot apărea rezultate fals pozitive.

Examinarea PET-CT permite diagnosticarea timpurie, identificarea precisă a cancerului și dacă acesta se extinde. În timpul şi după terminarea tratamentului, PET-CT poate evalua dacă terapia aplicată de medici a avut succes, caz în care arată o scădere a utilizării glucozei de către tumoră.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite