Peşte vândut ilegal sub ochii poliţiei. Pescarii ademenesc trecătorii şi şoferii cu somn sau crap ţinuţi în soare cu orele

8 august 2017, 13:44

Zeci de pescari ademenesc trecătorii şi şoferii cu somn sau crap. Nu contează că afara sunt 40 de grade, iar peştele stă în soare cu orele.

Comercianții ilegali de pește nu sunt deranjați nici măcar de prezența polițiștilor care patrulează în zonă. Poliţia spune că nu putea da amenzi şi nici să îi alunge pe comercianţi,pentru că nu au atribuţii să facă asta.

Jandarmeria este cea care poate combate comerţul ilegal cu peşte. Instituţia susţine că face controale periodice în zona podului Olt.

Peștele este unul dintre cele mai perisabile produse iar expunerea lui la soare, fie și pentru perioade scurte de timp, ne poate îmbolnăvi.

“Peştele proaspăt se ţine in frigider o zi, maximum două. Apoi, aspectul şi gustul se alterează. Peştele stricat poate duce la toxiinfecţii alimentare grave”, avertizează Angela Filotie, CJPC Olt.

În Olt, comerţul ilegal cu peşte înfloreşte nu numai în zona podului, ci şi la intrarea în Slatina şi la barajele de la Rusănești și Ipotești.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite