Peste un milion de aplicări la joburi, în ultima lună. Care este domeniul ce a atras cel mai mult atenția candidaţilor

Peste un milion de aplicări la joburi în ultima lună
Peste un milion de aplicări la joburi în ultima lună
21 mai 2020, 12:30

„Cu aproape 1 milion de aplicări la joburi, ultima lună a egalat recordurile ultimilor ani în ceea ce priveşte dorinţa românilor de a-şi găsi un loc de muncă. Comparativ, în aceeaşi perioadă a anului trecut au fost 570.000 de aplicări depuse de candidaţi. După o primă jumătate a lunii aprilie în care, pe piaţa muncii, atât angajatorii, cât şi candidaţii au bătut în retragere, odată cu apropierea finalului stării de urgenţă, şi unii, şi ceilalţi au reluat procesele de recrutare şi căutare activă a unui loc de muncă. Numai în perioada 1-15 mai au fost înregistrate aproximativ 650.000 de aplicări pentru joburile disponibile pe eJobs.ro”, se precizează într-un comunicat remis joi AGERPRES de platforma de recrutare online.

Domeniul care a atras cel mai mult atenţia candidaţilor a fost Comerţul – peste 200.000 de aplicări numai în ultima lună, urmat de IT / Telecom, Prestări servicii şi Call-center / BPO. Fiecare dintre aceste industrii a depăşit pragul de 100.000 de aplicări, în ultimele 30 de zile. Cel mai puţin căutate domenii au fost Protecţia mediului, sectorul Naval şi Aeronautic, Pază şi Protecţie sau Drept.

Tot în această perioadă a crescut şi numărul candidaţilor foarte tineri care vor să se angajeze. Astfel, aproximativ 150.000 de aplicări au venit din partea tinerilor cu vârste cuprinse 18 şi 24 de ani.

Segmentul care a căutat cel mai intens un nou loc de muncă a fost cel al candidaţilor cu vârste între 25 şi 35 de ani. Peste 150.000 de aplicări au depus şi cei din categoria 36-45 de ani.

În acest moment, peste 17.000 de locuri de muncă pentru România şi străinătate sunt disponibile pe această platformă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite