Peste 800 de persoane cercetate pentru fraude cu certificate de vaccinare. Monica Dajbog: Acestea riscă pedeapsa cu închisoarea. Valeriu Gheorghiță a dat asigurări că există o evidență foarte clară a persoanelor vaccinate

29 octombrie 2021, 14:22

Potrivit unor surse judiciare, în acest caz, 168 de oameni ar fi plătit pentru vaccinări fictive și acte false. Până acum, în toată țara oamenii legii au deschis sute de dosare penale pentru posibile fraude în ceea ce privește eliberarea adeverințelor și certificatelor de vaccinare anti-COVID.

La nivelul structurilor din MAI, sunt în instrumentare 335 de dosare penale privind posibile fraude înregistrate în procesul de eliberare a certificatelor și adeverințelor de vaccinare, în care sunt cercetate peste 800 de persoane. Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă pedeapsa cu închisoarea, a anunțat, vineri, Monica Dajbog, purtătoare de cuvânt a MAI.

Coordonatorul campaniei e vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a dat asigurări că există o evidență foarte clară a persoanelor vaccinate pentru că regăsim în documentație și consimțământul informat al persoanei respective și triajul medical efectuat. Acele persoane au adeverințele de vaccinare existente, ele vor fi reintroduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor și practic vor figura, cum este firesc, vaccinate și vor putea efectua mai departe si doza de rapel, a spus Gheorghiță.

Rețea de falsificare a certificatelor de vaccinare în București. Administratorul unui centru din Sectorul 2 a fost reținut | Sumele percepute erau de 150 de euro pentru un fiecare document fals

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite