Peste 800 de jurnaliști străini au transmis Summitul de la Sibiu

9 mai 2019, 19:35

Pentru a-și pregăti ca la carte transmisiile de la summit, jurnaliștii străini au ajuns la Sibiu de aseară. În Piața Mică din oraş, organizatorii au ridicat mai multe corturi unde presa a avut toate condițiile, cu electricitate și acces la  internet.

Totul este foarte bine organizat, cei responsabili şi-au dat toată silinţa pentru acest lucru. Totodată am fost şi foarte norocoşi pentru că deşi era anunţată ploaie, am avut parte de o zi cu soare – jurnalist Bild.

Momentul de vârf pentru ei a fost cel în care șefii de stat au ieșit în Piața Mare din oraș pentru poza oficială și au mers să salute publicul. Un minut mai târziu, jurnaliștii transmiteau aceste imagini și informații telespectatorilor din țările lor.

Sibiul le-a plăcut mult junaliștilor străini. Ei cred că un oraș mic și cochet e mult mai bun pentru astfel de evenimente decât o capitală aglomerată.

Cei din presa straină au fost ajutați de peste 100 de traducători. La summit s-a vorbit în 25 de limbi, iar declarațiile liderilor politici au fost traduse simultan.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite