Peste 800 de decese și aproape 10 mii de îmbolnăviri în Spania. Cea mai neagră zi de la izbucnirea epidemiei de coronavirus

31 martie 2020, 22:35

Aproape toate spitalele spaniole sunt la capacitate maximă din cauza pandemiei, iar armata participă zilnic la susținerea sistemului sanitar.

Cu peste 5.200 de bolnavi care sunt tratați la secțiile de Terapie intensivă, spitalele de campanie sunt de mare ajutor, cum este cel de la Centrul de congrese IFEMA din Madrid, unde au fost internați până acum 800 de oameni.

Guvernul spaniol este conștient de faptul că situația nu mai poate fi controlată decât prin oprirea aproape totală a economiei pentru cel puțin 14 zile.

Pierderile economice suferite de firme și de numeroșii întreprinzători din Spania vor fi atenuate prin subvenții și amânări la plata impozitelor.

Cu toate că pandemia a blocat activitatea economică și mulți întreprinzători au rămas fără venituri, statul spaniol și-a încasat astăzi impozitele.

Sub presiunea opoziției însă, guvernul socialist a aprobat o serie de măsuri care încearcă să reducă impactul provocat de coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite