Peste 600 de milioane de euro s-au strâns la București pentru R. Moldova, într-o demonstrație internațională de sprijin. Aurescu: Moldova nu va fi singură în efortul pentru a realiza reformele de care are nevoie

Sprijin pentru Republica Moldova printr-un efort susţinut la nivel internaţional. La iniţiativa Franţei, Germaniei şi României, mai multe ţări, dar şi instituţii financiare vor să ajute Republica Moldova. La reuniunea din Bucureşti, găzduită de şeful diplomaţiei române, s-au strâns peste 600 de milioane de euro cu care Moldova să facă faţă provocărilor din plan economic şi social în perioada următoare.

15 Iulie 2022, 21:29 (actualizat 15 Iulie 2022, 22:45) Știrile TVR |

Conferința ministerială a platformei de sprijin pentru Republica Moldova își dorește, pe de o parte, să ajute financiar țara vecină în contextul dificil economic cauzat de război și de valul de refugiați din Ucraina, iar pe de altă parte să susțină parcursul european al Republicii Moldova, în contextul în care țara a primit statutul de candidat la integrarea europeană.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a intervenit în timpul conferinței ministeriale și a dat asigurări că țara sa nu va devia de la parcursul pro-european și va întreprinde reformele necesare pentru a accede în clubul democrațiilor consolidate.

Dovada că Republica Moldova nu este ajutată doar cu vorbe bune stau sumele puse la dispoziția acesteia de participanții la conferință, guverne, organizații sau bănci internaționale.

Formatul platformei pentru sprijinul Moldovei, apărut în contextul războiului din Ucraina, se va permanentiza ca instrument de sprijin al candidatei la integrarea în Uniunea Europeană.

Următoarea întâlnire ministerială va avea loc la sfârșitul anului, la Paris.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 13°C
IASI 6°C 13°C
CLUJ 9°C 13°C
CONSTANTA 13°C 18°C
CRAIOVA 8°C 14°C
BRASOV 11°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI