Peste 600 de angajați de la Ambulanță au ieșit în stradă. Promisiuni din partea guvernanților

11 octombrie 2017, 10:41

ORA 16:00 A început ședința de guvern la Palatul Victoria, în care se va discuta și ordonanța de urgență privind achiziția de ambulanțe.

„Vă propunem să aprobăm ordonanța care privește desemnarea ISU să facă achiziția centralizată de ambulanțe, atât pentru SMURD, cât și pentru Serviciul de Ambulanță, inclusiv pentru București-Ilfov (…) Achiziția se va face printr-un program multianual, pe o perioadă de 4 ani, destinat ambulanțelor de tip A, B și C. Avem în vedere achiziția a aproximativ 2.200 de ambulanțe, care vor fi destinate serviciilor publice de ambulanță, atât pentru Serviciul de Ambulanță, cât și pentru SMURD – aproximativ 500 de ambulanțe (doar ambulanțe de tip B și C). Peste 50% din parcul de ambulanțe ale servicilor publice de Ambulanță și SMURD depășește peste 7 ani vechime și o mare parte dintre acestea au atins 10 ani”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, în debutul ședinței de guvern.

Peste 600 de angajați de la Ambulanță au pichetat, miercuri, sediile ministerelor Muncii, Sănătății și Finanțelor Publice.

ORA 13:00 Astăzi va intra în ședința de guvern ordonanța de guvern prin care ar urma să fie demarată licitația pentru achiziția a 4.000 de ambulanțe, au dat asigurări ministrul Sănătății și cel al Muncii.

Florian Bodog a ieșit în fața Ministerului Sănătății pentru a discuta cu protestatarii.

„Vreau să vă asigur că nu vor exista scăderi salariale în domeniul Ambulanței. Pe de altă parte, am discutat despre problema parcului auto și vreau să vă anunț că astăzi, pe ordinea de zi, este anunțat actul normativ care reglementează achiziționarea de ambulanțe. Va porni imediat achiziția”, a declarat ministrul Sănătății, Florian Bodog.

ORA 11:00 Liderii de sindicat au fost la discuții cu ministrul Muncii și spun că speră să se ajungă la o soluție. Nu vrem să ajungem la grevă generală, a spus președintele Federației Ambulanța.

„Problema e regulamentul de sporuri. Ne confruntăm cu trei calcule. După calculele noastre avem o problemă, după calculele Ministerului Sănătății se spune că, totuși, vom fi limitați în sporuri, iar din calculele Ministerului Finanțelor și Ministerului Muncii reiese că totuși trebuie să revenim asupra calculelelor, că nu avem probleme la nivel de Ambulanță (…) Va trebui, la nivel de Ministerul Sănătății, să lămurim regulamentul de sporuri. Trebuie să pornim de la un procent de spor agreat de noi, pe care l-am comunicat încă din decembrie (…) Poate reușim până la sfârșitul zilei să facem un act, prin care să se poată garanta pentru noi anumite lucruri (…) Sperăm ca astăzi, în ședința de guvern, să se semneze acel proiect de OUG prin care să se facă achiziția de ambulanțe pentru serviciul de urgență„, a declarat liderul Federației Sindicale Ambulanța, la finalul discuțiilor cu Lia Olguța Vasilescu.

Sindicaliștii au pichetat, între orele 10:30-11:30, sediul Ministerului Muncii, între 11:30 și 12:30 Ministerul Sănătății, după care protestatarii au plecat în marș spre Ministerul Finanțelor Publice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite