Peste 60 de români înșelați la locul de muncă din Germania au dat în judecată angajatorul care le-a găsit joburile

26 martie 2018, 18:31

Istvan Ciszer are 56 de ani și este din Târgu Mureș. În urmă cu doi ani a semnat un contract cu firma Oli & CO din Tarnaveni și a fost trimis în Germania să lucreze ca șofer la o firmă de curierat. Spune că era plătit cu salariul minim pe economie din România, 1.250 de lei la ace vreme, însă în Germania primea în realitate 1.600 de euro pe lună. Muncea însă între 10 și 14 ore pe zi, inclusiv sâmbătă.

Istvan Ciszer: „Nu aveam asigurare medicală. Trebuia să îmi dea 3 salarii neplătite. Ne-am dus acolo să muncim că nu aveam încotro.”

Ciszer este unul dintre românii care a dat în judecată compania din Târnăveni. Ei sunt asistați de o fundație germană care luptă pentru drepturile civile ale salariaților.

Angajatorul român Pompiliu Alesi, de la firma Oli & CO din Tărnăveni, susține că nu le datorează bani oamenilor și că le-a plătit taxele. În schimb, el se plânge că toți cei care l-au dat în judecată i-au creat numai probleme.

Pompiliu Alesi: „Eu vă spun că totul, absolut e plătit, totul! Dvs. consideraţi că nu le mai datoraţi niciun ban? De unde? De ce? Mă cunoaşte poliţia de la Passau până la Regensburg câte or făcut ai noştri”.

În acest moment sunt mai multe procese deschise pe rolul instanțelor românești la București, Alba Iulia și Târgu Mureș. Oamenii așteaptă ca judecătorii să le facă dreptate și să își recupereze banii pe care îi reclamă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite