Viceministrul de externe rus: Peste 60 de ”ostatici” ruşi se află în închisoare în SUA

Schimb de prozonieri
Schimb de prozonieri
20 decembrie 2022, 12:04

„Numărul total de cetăţeni ruşi (din închisori americane), care au fost practic luaţi ostatici, trece de 60″, a declarat oficialul rus într-un interviu publicat marţi de agenţia publică de presă rusă RIA, în contextul în care Washingtonul speră să poată face un nou schimb de deţinuţi cu Moscova. Verşinin nu s-a referit în interviu la numărul de deţinuţi care ar putea fi incluşi într-un astfel de schimb.

Oficialul rus nu a furnizat dovezi în sensul că deţinuţii ruşi din SUA ar fi fost condamnaţi pe criterii politice sau în alt mod incorect, ci s-a referit la sentimentele antiruse în general din SUA, menţionând că este vorba de opinia sa.

SUA l-au eliberat mai devreme în decembrie pe dealerul de arme rus Viktor Bout, condamnat la 25 de ani de închisoare, în schimbul vedetei baschetului american Brittney Griner, închisă în Rusia pentru trafic de narcotice. Presa americană a relatat că Rusia a refuzat să-l includă în acelaşi schimb pe Paul Whelan, veteran american condamnat pentru spionaj în 2020.

În ce o priveşte, Rusia a cerut în schimbul lui Whelan eliberarea lui Vadim Krasikov, condamnat în 2019 pentru asasinarea unui disident cecen la Berlin. Autorităţile germane ar fi refuzat să se implice într-un astfel de schimb.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite