În județul Arad, peste 5700 de copii nu dețin tehnologia necesară pentru învățământul online

6 mai 2020, 08:04

 

Dintre ei, aproximativ 200 nu au internet în localitatea în care trăiesc. Inspectoratul școlar afirmă că au început discuțiile cu autoritățile locale și județene pentru rezolvarea problemei.

Reprezentanții ISJ spun că au discutat și au primit oferte din partea unor operatori de telefonie mobilă și vor încercă să cumpere abonamente de internet cu tableta inclusă. Exista însă și o situații mai greu de rezolvat. Și vorbim aici de localități în care nu este internet. Acolo sunt problemele cele mai mari pentru că sunt foarte ridicate costurile pe care trebuie să le suporte operatorul pentru instalarea unei antene. Așa că e puțin probabil că acest lucru să se întâmple.

În județul Timiș numărul elevilor care nu pot participa la activitățile didactice online se ridică la aproximativ șase mii, iar al profesorilor, la o sută. Pentru copiii care nu au acces la tehnologie vor trebui gândite programe de recuperare, la toamnă.

Mai sunt și alte probleme de rezolvat. Sindicaliștii atrag atenția că până acum școala online s-a făcut pe banii dascălilor, în cea mai mare parte. De aceea autoritățile trebuie să găsească soluții pentru recuperarea sumelor cheltuite.

În acest sens, vin cu propuneri. Prima ar fi promulgarea legii votate deja în parlament prin care cadrele didactice ar beneficia de două salarii prin care să își achiziționeze materiale. A doua variantă e aceea de a scuti profesorii de plata impozitului pe salariu. În acest mod s-ar putea recupera anumite sume din banii cheltuiți.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite