Peste 55 de mii de dascăli sunt învățați de experți în educație cum să folosească metode moderne de predare

Câteodată, chiar dascălii sunt cei care ar avea de învățat. Sistemul de educație românesc își pune toate speranțele în cel mai mare program de formare a profesorilor. Peste 55 de mii de dascăli sunt învățați de experți în educație cum să folosească metode moderne de predare ca să-i ajute pe elevi să-și dezvolte abilitățile.

24 Septembrie 2019, 09:36 (actualizat 24 Septembrie 2019, 10:28) |
Profesorii învață metode moderne de predare
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Aceasta este una dintre cele 153 de grupe de profesori, care s-au înscris la cursurile de formare CRED - Curriculum Relevant, Educație deschisă pentru toți. Un program prin care ministrul Educației își propune să modernizeze învățământul românesc.

Așadar, dascălii trebuie să uite de orele plictisitoare, cu limbaj de lemn și texte memorate, și trebuie să-i învețe pe copii, într-un mod interactiv, cu ajutorul tehnologiei cum să folosească informațiile în viață.

Astfel de grupe sunt formate peste tot în țară, iar la finalul proiectului, în 2021, ar trebui să avem 55.000 de profesori și învățători pregătiți să schimbe sistemul de predare.

Prin cererea de finanțare a proiectului, ministerul Educației și-a asumat ca 50% dintre cadrele didactice participante la formare vor fi din mediul rural. Acordăm șanse egale la învățare tuturor elevilor, acordam șanse egale la pregătirea profesionala tuturor cadrelor didactice pentru a crește atractivitatea față de procesul predare - învățare.

Programul CRED a fost finanțat cu 42 de milioane de euro, bani europeni.

În prima etapă, au fost selectați 60 de experți din toată țara, care au pus la punct metode și programe pentru a pregăti 900 de profesori formatori.

Iar aceștia, vor forma la rândul lor grupe de profesori, prin întâlniri față-n fața și online, până în 2021.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 28°C 25°C
IASI 24°C 19°C
CLUJ 22°C 23°C
CONSTANTA 23°C 20°C
CRAIOVA 28°C 26°C
BRASOV 22°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI