Peste 50 de mii de turiști au petrecut pe litoral de 1 Mai. Muntele a fost mai puțin căutat, comparativ cu alți ani

2 mai 2022, 19:10

Primul val de turiști a ajuns pe litoral vineri, înainte de 1 Mai. Este și momentul în care se deschide sezonul turistic la malul mării.

25 de mii de persoane și-au cumpărat sejururi în stațiuni, la hoteluri sau pensiuni. Dar mult mai mulți turiști au fost pe litoral, iar unii au ales această opțiune în ultimul moment.

Aproximativ o sută de unități de cazare au fost deschise la mare, unde s-a petrecut fără restricții. Iar mulți turiștii au ales să stea în apartamente confortabile.

Ca și în anii trecuți, Vama Veche și Mamaia au fost în topul preferințelor de 1 Mai. Dar, de această dată, și Costinești, stațiunea tineretului, a intrat în competiție: a atras aproape 20 de mii de tineri la concertele de la festivalul de Rap și Hip Hop.

Muntele a fost mai puțin căutat de turiști de 1 Mai.

În Poiana Brașov, gradul de ocupare a fost de aproape 50%, ca într-un weekend obișnuit. Și la Predeal au fost  mult mai puțini turiști față de anul trecut, când Ziua Muncii a adus și mai multe libere.

Nici în Țara Dornelor nu au fost prea mulți turiști. Din cele aproximativ 3300 de locuri de cazare din Vatra Dornei, au fost ocupate mai puțin de jumătate.

La altitudini mai mari, au putut să ajungă doar turiștii bine echipați: la peste 1600 metri, în Țara Dornelor, mai este înca zăpadă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite