Peste 5 zile, Radu Mazăre ar putea fi dus în fața unui tribunal

9 mai 2019, 19:48

Consulul onorific al Madagascarului la București, Serge Rameau, a declarat pentru TVR că nu crede că vor fi probleme privind extrădarea lui Radu Mazăre.

Peste 5 zile, fostul edil al Constanței va fi dus în fața unui tribunal care va decide dacă îl menține în arest sau îl eliberează sub control judiciar până se judecă cererea de extrădare. Între timp însă este închis, iar condițiile sunt foarte dure.

Ministerul Justiției trebuie acum să trimită cererea de extrădare în Madagascar.

Radu Mazare a fost prins ieri în Madagascar. Era împreună cu iubita sa în afara hotelului pe care îl deține în nordul insulei.

Potrivit unor surse judiciare, autoritățile iau în calcul trei variante pentru aducerea lui Radu Mazăre în țară. Direct prin curtoazie diplomatică, prin invocarea Convenției de la New York în cazul infracțiunilor de crimă organizată sau prin invocarea tratatului de extrădare dintre Madagascara și Uniunea Europeană. Fostul primar al Constanței a plecat din țară la sfârșitul anului 2017, atunci când a trimis o scrisoare autorităților în care acuza presiuni politice în dosarele pe care le avea în Justiție. Radu Mazăre a rămas în Madagascar, acolo unde are un complex turistic de lux. În februarie, el a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedării plajelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite