Peste 400 de elevi și profesori din Vâlcea au COVID-19. 12 școli au trecut toate clasele în online

Cursuri suspendate
Cursuri suspendate
18 octombrie 2021, 22:27

Potrivit DSP, cele mai multe cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 active în prezent sunt în rândul elevilor – 355. În rândul profesorilor şi personalului auxiliar sunt înregistrate 66 de cazuri.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea au precizat că, din cauza acestor îmbolnăviri, 100 de clase din 41 de şcoli au suspendate cursurile cu prezenţă fizică şi alte 12 au solicitat trecerea în sistem online a tuturor claselor, în baza Ordinului ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii nr. 5338/1082/01.10.2021.

Cele mai multe şcoli cu activitatea trecută în sistem online sunt din municipiul Râmnicu Vâlcea, unde rata de incidenţă a trecut de 11 cazuri noi de îmbolnăvire la mia de locuitori.

Între aceste unități se numără patru colegii (Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab”, Colegiul Naţional Alexandru Lahovari, Colegiul Energetic şi Colegiul Economic), Seminarul Teologic Ortodox şi una dintre cele mai mari grădiniţe cu program prelungit din oraş – Ostroveni 2.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite