Peste 40 de migranţi au murit înecaţi în largul Saharei Occidentale

Naufragiu. Arhiva
Naufragiu. Arhiva
9 mai 2022, 07:52

Nicio confirmare a acestui naufragiu mortal nu a putut fi obţinută de la autorităţile marocane.

Potrivit fondatoarei ONG-ului Caminando Fronteras, Helena Maleno, cei 44 de migranţi au murit după ce ambarcaţiunea lor s-a scufundat în largul Cap Boujdour din Sahara Occidentală.

„Şapte corpuri au fost transferate la morgă, iar celelalte victime au fost înghiţite de mare”, a adăugat ea pe Twitter.

Alţi 12 migranţi au supravieţuit acestui naufragiu şi au fost arestaţi, potrivit aceleiaşi surse.

Ea nu a precizat care era destinaţia ambarcaţiunii, dar bărcile cu migranţi care pleacă din această zonă se îndreaptă în general către arhipelagul spaniol al Canarelor.

Situat în zona de nord-vest al Africii, Marocul este o ţară de tranzit pentru numeroşi migranţi care doresc să ajungă în Europa de pe coastele sale atlantice sau mediteraneene.

Potrivit datelor Ministerului marocan de Interne, peste 14.700 de tentative de plecări ilegale au fost împiedicate şi 52 de reţele de traficanţi de persoane au fost destructurate în Maroc în primul trimestru al anului 2022.

În 2021, 4.404 de migranţi au murit sau au dispărut în timpul traversării lor pe mare pentru a încerca să ajungă în Spania, cel mai grav bilanţ din 2015, potrivit Caminando Fronteras care face un bilanţ al acestor drame migratorii datorită apelurilor de la migranţi sau de la apropiaţi ai acestora la numerele sale de urgenţă.

Potrivit ultimelor date ale Ministerului spaniol de Interne, peste 40.000 de migranţi, majoritatea provenind din Maroc, au sosit în 2021 pe mare în ţară, precum şi în arhipelagul Baleare şi Canare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Mașinile fabricate în România cuceresc piețele europene

Analiza. Europa vs Statele Unite. Care economie este mai performantă