Peste 4.000 de morți în centrele de bătrâni din Anglia

Mii de morți în azilele de bătrâni din Anglia
Mii de morți în azilele de bătrâni din Anglia
28 aprilie 2020, 15:04

În total, ONS a raportat 4.343 de morţi în centrele de bătrâni între 10 şi 24 aprilie. Cifrele au fost transmise către ONS de administratorii azilurilor.

Centrele de bătrâni trag un semnal de alarmă de mai multe săptămâni asupra situaţiei cu care se confruntă, decesele din rândul pacienţilor lor nefiind luate în considerare în bilanţurile zilnice ale autorităţilor, limitate la spitale.

Însă şi fără a număra aceste decese, Marea Britanie este una dintre cele mai afectate ţări din Europa de pandemie. Guvernul a anunţat luni un bilanţ de 21.092 de morţi în total numai în spitale, cu 360 de decese în plus în 24 de ore, cel mai scăzut număr de la sfârşitul lunii martie.

Ţinând cont şi de morţii din afara spitalelor, adică în special din centrele de bătrâni şi de la domiciliu, numărul total deceselor legate de COVID-19 survenite până la 17 aprilie şi înregistrate înainte de 25 aprilie era de 21.284 în Anglia.

Asta înseamnă cu 8.151 în plus faţă de cifrele pentru spitale în aceeaşi perioadă furnizate de Ministerul Sănătăţii, care se bazează pe data notificării decesului, în timp ce ONS se bazează pe data decesului.

Îngrijitorii şi personalul din aziluri se plâng de mai multe luni de lipsa echipamentelor de protecţie care le pune viaţa în pericol. Peste 82 de angajaţi ai NHS, serviciul public de sănătate, şi 16 lucrători sociali au murit în timpul pandemiei.

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă