Peste 32.000 de elevi şi 8.300 de angajaţi din şcoli, confirmaţi cu coronavirus. Cursuri cu prezenţă fizică în toată ţara

6 februarie 2022, 18:56

Peste 1.700 de elevi din Cluj şi aproape 430 de angajaţi din şcoli aveau vineri teste pozitive la coronavirus. Mulţi alţii erau în carantină pentru că intraseră în contact cu cineva infectat. Profesorii din Cluj sunt nemulţumiţi că şcolile au rămas deschise.

Rata de infectare în judeţ a crescut constant în ultima săptămână şi este aproape de 28 de cazuri la mia de locuitori, iar în Cluj Napoca a depăşit 35 de cazuri la mie.

Clujul a luat în considerare închiderea şcolilor atunci când spitalele destinate pacienţilor covid s-au aglomerat. La începutul săptămânii, era aproape de pragul de 75% de la care elevii fac ore online, însă autorităţile au suplimentat locurile din spitale. Şi acestea s-au ocupat rapid.

Pericolul nu a trecut, avertizează medicii.

În toată ţara sunt confirmaţi cu coronavirus peste 32.000 de elevi, cu 20% mai mult decât cu o săptămână în urmă. Aproape 8.300 dintre angajaţii din şcoli au teste pozitive, cei mai mulţi în Bucureşti, Timiş şi Cluj.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite