Peste 30 de mineri din cadrul Complexului Energetic Oltenia au intrat în greva foamei

24 octombrie 2017, 09:42

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de ultimele negocieri cu conducerea companiei. Managerul Sorin Boza nu a participat la discuții, iar în lipsa unor promisiuni ferme, sindicaliștii au decis să intre în greva foamei. Ei spun spun că salariile nu au mai fost majorate de ani buni, iar acum au ajuns să câștige ma puțin de cât o femeie de serviciu dintr-o primărie. Minerii se plâng și de condițiile de lucru. Spun că au ajuns să cârpească benzile transportoare cu sârme.

Între grevişti se află şi Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia. „Ceea ce solicităm este perfect normal și respectă prevederile legale”, a precizat pentru TVR preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

„Solicităm ca, începând cu 1 decembrie, toți salariații din cadrul CEO să beneficieze de creșteri salariale. Aceste creșteri salariale să fie făcute în mod egal pentru toții salariații. În plus, solicităm un fond de promovare care să rezolve problema dicrepanțelor salariale existente în cadrul acestei companii. Menționăm faptul că aceste solicitări se bazează pe faptul că ne putem încadra în fondul de salarii deja aprobat și existent în cadrul Complexului Energetic Oltenia”, a declarat Gabriel Căldăruşe.

Președintele directoratului CE Oltenia nu a fost astăzi în companie, așa că prefectul județului a mers în mijlocul protestatarilor cărora le-a promis să medieze conflictul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite