Peste 200 de misiuni ale Inspectoratului General de Aviație în Pandemie. Aproape 2 mii de oameni care aveau nevoie de îngrijiri medicale au fost transportați cu elicopterele MAI, în a doua jumătate a anului

Valul 4 al pandemiei a crescut semnificativ numărul misiunilor medicale ale elicopterelor Ministerului de Interne. În a doua parte a anului, în cinci luni, piloții Inspectoratului General de Aviație au avut cu 10 la sută mai multe zboruri cu pacienți decât în prima jumătate a lui 2021. În pandemie, elicopterele MAI au adunat deja peste 200 de misiuni cu pacienți infectați cu SARS COV-2.

03 Decembrie 2021, 12:38 (actualizat 03 Decembrie 2021, 13:35) Știrile TVR |

Din iulie și până în noiembrie, piloții Ministerului de Interne au dus cu elicopterele peste 1700 de oameni care au avut nevoie de îngrijiri medicale. Numărul este mai mare decât  totalul din primele șase luni ale anului. Comandorul Sebastian Ionescu este pilot de MI17 și, în această pandemie, a participat la 70 de misiuni medicale COVID, cam o treime din numărul înregistrat de întreg Inspectoratul.

Pilotul, un aviator cu peste 2000 de ore de zbor, își amintește că în valul 4 a zburat și cu elicopterul plin: a dus trei pacienți intubați, vegheați de trei medici și tot atâția asistenți.

Deși speră că un nou val al pandemiei să nu mai pună atâta presiune pe sistem, comandorul Ionescu spune că piloții MAI sunt pregătiți pentru noi misiuni. În ultimii doi ani, piloții Inspectoratului General de Aviație au transportat aproape 6500 de oameni care au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cei mai mulți au fost înregistrați în al doilea an al pandemiei.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 11°C
IASI 15°C 7°C
CLUJ 11°C 4°C
CONSTANTA 16°C 12°C
CRAIOVA 13°C 10°C
BRASOV 14°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI