Peste 200 de mii de cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate joi de Franța. Aproape un milion de infectări pe zi în lume – analiză Reuters

30 decembrie 2021, 20:56

Cu peste 100 de mii de cazuri raportate în ultimele zile, guvernul italian a hotărât să introducă certificatul verde aproape peste tot. În plus, sportivii care își desfășoară activitatea în echipă, chiar și afară, sunt obligați să se vaccineze.

Stadioanele nu vor mai fi deschise decât la 50% din capacitate și nu se va mai putea intra fără schema completă de vaccinare.

Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătății: „Măştile vor fi de asemenea obligatorii în aer liber şi avem în vedere impunerea măştilor de tip FFP2, cele mai sigure, în mijloacele de transport regionale, transportul public, cinematografe, teatre, muzee, evenimente sportive în sală şi chiar stadioane„.

A treia doză a vaccinului se va face după 4 luni, iar din februarie, certificatul COVID care arată că posesorul a trecut prin boală sau este vaccinat va fi valabil doar 6 luni față de 9, cât este acum.

În Franța au fost raportate joi peste 200 de mii de cazuri într-o singură zi.

Olivier Veran, ministrul Sănătăţii:Asta înseamnă că 24 de ore, zi şi noapte, în fiecare secundă cel puţin 2 francezi sunt testaţi pozitiv„.

Oficialul a explicat că, din a doua jumătate a lui ianuarie, practic, testele negative nu vor mai fi acceptate pentru participarea la viața publică.

Din 15 ianurie 2022, va deveni obligatoriu ca toţi cei peste 12 ani să prezinte dovada vaccinării pentru a avea acces la activităţi de divertisment, în restaurante, baruri, târguri, seminarii, expoziţii şi în transportul inter-regional„, a anunțat Veran.

Încă de săptămâna trecută, Grecia a reintrodus obligativitatea purtării măștii și a interzis evenimentele publice de sărbători.

O analiză a agenției de presă Reuters arată că sunt aproape un milion de cazuri pe zi la nivel mondial.

Sunt foarte îngrijorat că Omicron, tulpină mai transmisibilă, care circulă în paralel cu cea Delta, va provoca un tsunami de infectări„, a declarat directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Studiile de până acum arată că Omicron este mai puțin periculoasă și deja mai multe țări au redus perioada de carantină pentru pozitivați și chiar au eliminat-o pentru persoanele vaccinate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite