Peste 200 de cazuri de hepatită de cauză necunoscută, înregistrate în Marea Britanie. Alți 20 de copii, confirmați vineri

Hepatita
Hepatita
27 mai 2022, 15:55

Dintre cazurile confirmate în Regatul Unit,  158 au fost raportate în Anglia, 31 în Scoţia, 17 în Ţara Galilor şi 16 în Irlanda de Nord, a precizat Agenția britanică pentru securitate sanitară (UKHSA). Agenția a menționat că nu s-a înregistrat nici un deces.

Majoritatea cazurilor sunt la copii sub cinci ani, care iniţial au prezentat simptome de gastroenterită urmate de icter (colorare în galben a pielii ca urmare a creşterii nivelului de bilirubină).

Consiliera medicală a UKHSA, Renu Bindra, a informat că studiile sugerează „asocierea cu un adenovirus şi că se explorează această legătură, alături de alţi factori care ar fi putut interveni, precum infecţii prealabile inclusiv cu COVID-19″.

„Probabilitatea ca minorii să dezvolte hepatită continuă să fie extrem de scăzută. Menţinerea măsurilor igienă şi de a se asigură că copiii se spală bine pe mâini ajută la reducerea răspândirii multor infecţii comune, inclusiv adenovirusul”, a subliniat Renu Bindra.

CITEȘTE ȘI: De ce virusurile care au fost în pauză în timpul pandemiei COVID lovesc aprig acum

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite