Evaluarea Naţională în cadrul etapei speciale. Vișoianu: Absolvenţii claselor a VIII-a care au temperatură la una dintre probe vor putea intra la liceu pe un loc liber rămas

190 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au susținut, luni, proba la limba și literatura română a Evaluării Naţionale în cadrul etapei speciale. La ieșirea din examen mulți dintre elevi au spus că subiectele au fost ușoare. Le-a picat basmul. În București au fost 24 de elevi care au susținut proba.

29 Iunie 2020, 07:58 (actualizat 29 Iunie 2020, 12:59) |
Daniela Vișoianu, invitată la Ediție specială
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La etapa specială a examenului de Evaluare Naţională (sesiunea 2020) s-au înscris 216 absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Dintre aceștia au fost prezenți 190.

Examenul a început, luni, 29 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română (192 de candidaţi înscrişi). Marţi, 30 iunie, se desfăşoară proba la Matematică (206 candidaţi înscrişi), iar miercuri, 1 iulie, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă (9 candidaţi înscrişi).

Probele încep la ora 9,00 şi se vor desfăşura în 60 de centre de examen din 37 de judeţe. Potrivit situaţiilor transmise de către inspectoratele şcolare, la nivelul judeţelor Arad, Covasna, Ilfov, Mehedinţi şi Tulcea nu există situaţii care să determine organizarea acestei etape speciale.

Absolvenţii claselor a VIII-a care vor avea temperatura la una dintre probe vor putea intra automat la liceu, sustine Daniela Visoianu, consilierul ministrului Educatiei.

"Această evaluare este încărcată de prea multă greutate și prea multe semnificații. Acest copil va putea să meargă pe un loc liber rămas. Dacă ghinionul este atât de mare încât ajunge într-un liceu care nu i se potrivește, există posibilitatea, din păcate abia la sfârșitul clasei a XI-a, să se transfere, în condițiile în care mediile îi permit, Nu este o pierdere definitivă”, a spus Daniela Vișoinu.

Primele rezultate vor fi afişate joi, 2 iulie, până la ora 12,00, în centrele de examen.

Contestaţiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14,00 - 2i 0,00. Acestea pot fdepuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video şi sunt organizate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenţie şi protecţie stabilite în contextul pandemiei COVID-19.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării pune, în continuare, la dispoziţia celor interesaţi, o linie TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfăşurarea Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil în perioada 29 iunie - 2 iulie, între orele 8,00 şi 16,00, iar vineri, 3 iulie, între orele 8,00 -14,00.

Media generală obţinută în urma susţinerii Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de şcolarizare aprobată, pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 21°C
IASI 20°C 14°C
CLUJ 15°C 12°C
CONSTANTA 17°C 17°C
CRAIOVA 19°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI