Despăgubiri pentru persoanele care s-au îmbolnăvit din cauza poluării. OMS: 34% din accidentele vasculare cerebrale şi 27% din bolile de inimă sunt asociate cu poluarea aerului

3 decembrie 2023, 19:15 (actualizat 6 decembrie 2023, 08:04)

Conform ultimelor estimări, în București sunt peste 1,5 milioane de mașini. Iar specialiștii spun că, într-un minut de staționare, se adună noxe care ar putea umple aproximativ 150 de baloane.

De altfel, datele Agenției Europene de Mediu arată că, în marile orașe, emisiile de dioxid de carbon provin, în proporție de peste 60%, din transportul rutier.

Datele OMS arată că 34% din accidentele vasculare cerebrale şi 27% din bolile de inimă sunt asociate cu poluarea aerului.

În jur de 40% dintre români se încălzesc, iarna, la sobă. Ar fi vorba de aproximativ 3,5 milioane de locuințe, în principal în mediul rural. Alte 2,5 milioane de imobile se încălzesc cu gaze naturale.

O nouă directivă europeană pentru calitatea aerului care va fi transpusă în legislația națională arată că românii a căror sănătate este afectată de poluare vor putea cere despăgubiri statului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite