Peste 2 milioane de măști de protecție distribuite gratuit persoanelor defavorizate din Cluj

Peste 2 milioane de măști de protecție au ajuns miercuri la Cluj și vor fi distribuite gratuit persoanelor defavorizate din județ.

26 August 2020, 10:18 (actualizat 26 August 2020, 10:28) |
Peste 2 milioane de măști de protecție distribuite gratuit persoanelor defavorizate

Prefectura Cluj anunță că măștile vor fi date unui număr de 41.613 persoane defavorizate din cele 81 de comune, orașe și municipii.

„Au ajuns în județul Cluj peste 2 milioane de măști de protecție, acordate de către Ministerul Sănătății. DSP Cluj va pune măștile de protecție la dispoziția celor 81 de unități administrative-teritoriale din județ, pentru a fi oferite, cu titlu gratuit, unui număr de 41.613 persoane defavorizate, identificate la nivelul județului”, arată reprezentanții Prefecturii Cluj.

Pentru fiecare persoană defavorizată sunt prevăzute 50 de măști de protecție, aferente unei perioade de 2 luni.

Măștile de protecție vor fi distribuite beneficiarilor cu ajutorul asistenților medicali comunitari, mediatorilor sanitari sau altor angajați din cadrul serviciului public de asistență socială, în termen de maximum 3 zile de la primire.

Vor beneficia de măști persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social, persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, pensionarii care au pensii de până la 704 lei și persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale.

„Măsura este una de protecție sanitară cu scopul de a limita infectarea cu COVID-19 în rândul categoriilor sociale defavorizate și de a reduce expunerea comunităților la riscul îmbolnăvirii”, susțin reprezentanții Prefecturii Cluj.

Sursa: Mediafax

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 12°C
IASI 11°C 9°C
CLUJ 10°C 9°C
CONSTANTA 13°C 12°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 11°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI