Peste 2.500 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare. 1.722 de cazuri cu varianta Alpha, 11 cu Beta, 23 cu Gamma şi 807 cu varianta Delta

Institutul Național de Sănătate Publică
Institutul Național de Sănătate Publică
7 septembrie 2021, 17:09

Conform INSP, până la data de 5 septembrie, rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare a fost de 81%.

Până la data menţionată, au fost raportate la INSP – CNSCBT un număr de 3.166 secvenţieri. Cele şapte laboratoare care au raportat aceste rezultate sunt Institutul ‘Cantacuzino’, Institutul „Matei Balş”, MedLife, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Institutul de Virusologie „Ştefan S. Nicolau”, CRGM al SCJU Craiova şi „Pro Vitam” Sfântu Gheorghe.

Au fost înregistrate şi comunicate la INSP – CNSCBT 75 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care 27 cu varianta Alpha, 3 cu varianta Gamma şi 45 cu varianta Delta.

Dintre cele 807 cazuri confirmate cu varianta Delta, 191 (23,7%) fuseseră vaccinate: 7 incomplet şi 184 complet vaccinate (22,8% din total).

„Amintim faptul că unul dintre criteriile de selecţie a cazurilor de COVID-19 pentru secvenţiere este vaccinarea, aşa încât proporţia de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Delta nu reflectă situaţia din populaţia generală, ci dintr-un grup selectat”, afirmă sursa citată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă