Peste 2.000 de migranţi și-au instalat corturi pe străzile Parisului

Peste 2.000 de migranţi locuiesc în corturi, pe străzile din nord-estul Parisului. Este un număr fără precedent din primăvară. Autorităţile franceze se pregătesc să creeze 1.200 de locuri de adăpost, informează AFP, preluată de Agerpres.

12 Ianuarie 2019, 17:19 (actualizat 12 Ianuarie 2019, 17:30) |
Tabără de migranți la Paris. Arhivă

În total 2.039 de persoane au fost înregistrate miercuri de către organizaţia pentru drepturile omului 'France terre d'asile' (FTDA), între care peste 800 de imigranţi în zona staţiei de metrou 'Porte de la Chapelle', unde corturi au fost instalate sub autostrada A1 şi în apropierea şoselei de centură.

Este o creştere importantă faţă de miercurea precedentă, când asociaţia a înregistrat 1.728 de persoane în aceleaşi tabere de corturi, luând ca referinţă de calcul doi oameni în cort.

Există şi alte tabere de corturi, mult mai mici şi mai insalubre, la Saint-Denis sau în zona altor două staţii de metrou, unde migranţi sudanezi şi-au aşezat corturile în mijlocul traficului, într-o intersecţie acoperită cu deşeuri şi moloz.

Prefectura a subliniat că regiunea l'Ile-de-France a înregistrat o 'creştere cu 45% a numărului de solicitanţi de azil' în 2018 faţă de '20% la nivel naţional', fapt ce a condus la 'suprasaturarea centrelor de cazare pentru migranţi'.

'În faţa acestei realităţi, guvernul va extinde în următoarele zile capacităţile de cazare a solicitanţilor de azi.

Astfel, 1.200 de locuri de adăpost pentru migranţi vor fi înfiinţate foarte curând în Ile-de-France cu sprijinul Ministerului de Coeziune a teritoriilor', a afirmat prefectul Michel Cadot.

Într-o scrisoare adresată preşedintelui Emmanuel Macron şi prefectului Cadot, transmisă AFP vineri, Laurent Russier, primarul comunist al Saint-Denis, o suburbie din nordul Parisului, a propus ca în acest scop să fie pus la dispoziţie un centru municipal de vacanţă şi a solicitat adăpost 'necondiţionat' pentru migranţi 'indiferent de statutul lor administrativ'.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 10°C
IASI 5°C 4°C
CLUJ 8°C 7°C
CONSTANTA 11°C 7°C
CRAIOVA 18°C 11°C
BRASOV 8°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI