Peste 100 de turiști români, blocați de două zile pe insula grecească Samothraki. Feribotul care trebuia să-i preia s-a defectat. Ambasada României la Atena monitorizează situația

12 august 2019, 19:16

Turiștii spun că de vineri nu a mai plecat niciun feribot de pe insula Samothraki, când vremea era bună. Li s-a transmis că feribotul companiei locale care asigura transportul s-a defectat iar duminică va veni unul trimis de o altă companie.

Dar azi dimineață erau tot pe insulă. Așa că s-au mobilizat și s-au dus la primar. Acesta le-a promis că va încerca să convingă proprietari de hoteluri să-i cazeze gratis pe turiștii afectați de situație. Dar toți spun că nu au locuri libere.

Turiștii au aflat că ar fi plecat un feribot după ei dar nu a putut intra în port din cauza vântului prea puternic.

Românii au anunţat consulatul nostru despre situația în care se află dar nu au primit niciun sprijin pana acum. Ministerul Afacerilor Externe informase vineri că nava care asigura transportul autovehiculelor pe ruta Alexandroupoli – Insula Samothraki are defecâiuni.

Transportul pasagerilor este asigurat de o singură ambarcaţiune auxiliară. Căpitănia Portului din Alexandroupoli anunța că e în căutarea unei soluţii pentru deblocarea situaţiei.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că “Ambasada României la Atena are în atenție situația de pe Insula Samothraki, Republica Elenă, generată de disfuncționalitățile sistemului de transfer a autoturismelor cu navele de pe insulă pe partea continentală.

Încă din momentul semnalării situației, reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare, precum și cu privire la existența unor cetățeni români afectați.

Până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice au fost recepționate mai multe solicitări de asistență consulară, care au fost deja soluționate. Reprezentanții ambasadei sunt în contact cu o parte dintre cetățenii români aflați pe insulă, cu autoritățile navale elene și autoritățile locale competente în domeniu.

Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 şi +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii: +30 6978996222.

Ambasada României la Atena monitorizează cu prioritate situația, menţine legătura cu autorităţile locale și cu cetățenii români aflați în zonă, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în limita competențelor legale

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Cinci turişti rămaşi blocaţi în telecabina de la Bâlea Lac