Peste 100 de mii de oameni au cerut la Ambasada Rusiei din Berlin încetarea războiului. Manifestații în mari orașe din Europa și de peste Ocean

28 februarie 2022, 16:15

Peste 100 de mii de oameni au ocupat centrul capitalei germane, în apropiere de ambasada Rusiei pentru a cere încetarea războiului. Aproape toată ziua de duminică, ucraineni, germani dar și alte naționalități au scandat mesaje anti-război și au cerut Rusiei să înceteze agresiunea.

În Spania trăiesc în jur de 120 de mii de cetățeni ucraineni, aproape jumătate în Madrid, Barcelona și Comunitatea valenciană.

Și la Viena sentimentele anti-război sunt puternice și au scos din casă mii de oameni, mulți speriați și de decizia lui Putin de a pune în alertă sistemul de apărare anti-nuclear.

Miile de austrieci au rămas în Piață până seara târziu. De acum, în fiecare seară, o aripă a Palatului Imperial de la Viena va fi iluminat în culorile drapelului ucrainean. Praga, Roma, Lisabona, Paris sau Londra au fost de asemenea printre orașele unde mii de oameni au susținut în stradă Ucraina.

Și peste Ocean, americanii și canadienii din marile orașe au fost solidari cu diaspora ucraineană și au ieșit în număr mare pentru a condamna acțiunile Rusiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă