Peste 10 mii de oameni la protestele din Piața Victoriei din Capitală. S-au alăturat și lideri din opoziție

10 decembrie 2017, 18:29

Românii au ieșit, din nou în stradă, nemulţumiţi de modificarea legilor justiţiei în Parlament. În Bucureşti au protestat faţă de ceea ce au numit ‘atacul la adresa statului de drept’. În ciuda frigului, în Piața Victoriei s-au strâns aproximativ 10 mii de oameni. Bucureștenii spun că nu vor înceta protestele, până când politicienii nu se vor mai atinge de legile Justiției.

ACTUALIZARE 22.00 Protestul din Capitală se încheie. Mai sunt aproximativ 100 de protestatari în Piața Victoriei.

ACTUALIZARE Circulaţia în zonă s-a reluat în jurul orei 21.45. Mai sunt câteva sute de oameni în zona protestelor din Capitală.

ACTUALIZARE 21.00 Protestatarii din Piața Victoriei intonează Imnul Național, Deșteaptăte, române! și au aprins lanterenele telefoanelor mobile.

Unii protestatari au început să plece, au mai rămas în piață aproximativ 7 mii de protestatari, traficul este parțial blocat.

ACTUALIZARE 20.30 Este foarte frig la București, 1 grad Celsius, oamenii continuă să sosească dinspre metrou dar sunt și unii care pleacă deja. Grupuri mici au mers în Piațeta Regelui unde au depus flori și candele în memoria Majestății Sale. Blocarea Bulevardului Kiseleff, de către Jandarmerie, a făcut imposibilă deplasarea celor care ar fi urmat să plece în marş din Piaţa Victoriei până în Piaţeta Regelui.

ACTUALIZARE 20.00 Oamenii le cer guvernanților să aibă grijă ce fac cu legile justiției. Sunt peste 10 mii de oameni și continuă să sosească dinspre gurile de metrou. Protestatarii scandează împotriva coaliției aflate la guvernare.

ACTUALIZARE 19.20 Sunt peste 6 mii de protestatari. Centrul Pieței Victoriei este plin, jandarmii au mutat de câteva ori gardurile de protecție. Încă continuă să sosească oameni.

Protestatarii scandează împotriva PSD, ALDE, sunt nemulțumiți de modul în care cei de la putere schimbă legile justiției. Inițial, grupurile #rezist, anunțaseră că vor întrerupe protestele în această săptămână dar s-au hotărât să vină din nou în piață după ce au văzut că parlamentarii PSD se grăbesc să adopte schimbări la legile justiției.

ACTUALIZARE 19.00 La București, traficul a fost oprit pe Șoseaua Kiseleff, B-dul Aviatorilor și între Piața Charles de Gaulle – Piața Victoriei.

Grupurile #rezist organizează noi proteste antiguvernamentale în Piața Victoriei din Capitală. Oamenii au început să sosească încă înainte de ora 18.00, ora anunțată pentru protest. O jumătate de oră mai târziu, 3 mii de protestatari erau deja în fața Guvernului.

Unii dintre protestatari poartă cruci pe care sunt scrie: ‘Rujeolă’, ‘imunoglobulină’, ‘marii arşi’, ‘medicamente lipsă’, ‘rezidenţiat’, ‘tuberculoză’, ‘medicină de familie’. Alții poartă bannere cu mesaje împotriva puterii, drapelul României sau al UE. Nu au lipsit vuvuzelele, fluierele și tobele.

(w500) Cruci în

Participă și lideri ai opoziției: preşedintele PNL Ludovic Orban, vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, președintele USR, Dan Barna. Este prezent și fostul premier Dacian Cioloş. Protestatarilor li s-au alăturat senatorul liberal Florin Cîţu și foştii miniştrii Vlad Voiculescu, Raluca Prună, Dragoş Pîslaru.

In memoria Regelui Mihai I, oamenii adunați în Piața Victoriei vor merge într-un marş cu candele spre Piaţeta Regelui, purtând drapele tricolor marcate cu doliu.

Jandarmeria Capitalei a împărţit manifestanţilor pliante cu recomandări pentru a manifesta paşnic astfel încât să fie evitate orice incidente. Zona protestului este delimitată de gardul de protecţie.

(w500) Proteste Ã

(w500) Proteste Ã

(w500) Proteste Ã

(w500) Proteste Ã

(w500) Proteste Ã

(w500) Proteste a

(w500) Proteste a

(w500) Proteste a

(w500) Proteste a

(w500) Proteste a

Proteste la Cluj Napoca

Alte câteva sute de oameni au ieșit în stradă și la Sibiu, Timișoara sau Cluj-Napoca.

 

Peste 1000 de oameni s-au adunat să-și strige nemulțumirile și la Cluj-Napoca. Nu s-au mai întâlnit însă în Piața Unirii, pentru că acolo este organizat târgul de Crăciun. Motivul supărării este însă același: legile justiției.

Au plecat în marș, spre cartierul Mănăștur, pentru a aduna participanți. Poartă bannere cu mesaje de genul: De Crăciun nu colindăm, de Crăciun noi protestăm! Suntem cu ochii pe voi!

Participanții cer demisia președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite