Peste 10 kilograme de obiecte şi bijuterii din metal argintiu, descoperite asupra unui cetăţean chinez pe Aeroportul Cluj-Napoca

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Cluj-Napoca, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Cluj-Napoca, au descoperit în bagajele unui cetățean chinez peste 10 kilograme de obiecte vechi şi bijuterii din metal alb, presupuse a fi din argint, fără a deţine documente legale.

07 Mai 2019, 12:23 (actualizat 07 Mai 2019, 13:05) |
Cetăţeanul chinez călătorea pe ruta Cluj – Munchen - Beijing
Cetăţeanul chinez călătorea pe ruta Cluj – Munchen - Beijing
Cetăţeanul chinez călătorea pe ruta Cluj – Munchen - Beijing

Cetăţeanul chinez în vârstă de 32 de ani călătorea pe ruta Cluj – Munchen - Beijing.

Cu ocazia controlului de securitate, lucrători din cadrul Brigăzii Antitero au avut suspiciuni cu privire la bagajele acestuia. Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit în urma căruia au fost descoperite mai multe obiecte vechi şi bijuterii din metal alb (cercei, inele, brăţări), cel mai probabil din argint, în greutate totală de 10.737 grame. Cetăţeanul chinez a declarat că le-a achiziţionat de la mai multe persoane din diferite târguri de antichităţi.

Întreaga cantitate bunuri a fost reţinută de către autoritatea vamală urmând a fi predată Trezoreriei Cluj şi Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Cluj în vederea evaluării şi expertizării, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

(w460) Cetăţean

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 16°C
IASI 11°C 14°C
CLUJ 8°C 11°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 12°C 12°C
BRASOV 8°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI