Peste 10.000 de elevi din Timişoara fac şcoala online din cauza frigului din clase

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, a declarat, miercuri, că va solicita companiei locale de termoficare Colterm, aflată în insolvenţă, o informare privind motivele pentru care în şcoli continuă să fie frig, în prezent peste 10.000 de elevi fiind nevoiţi să facă şcoala online din cauza temperaturilor scăzute din clase.

09 Februarie 2022, 17:03 (actualizat 09 Februarie 2022, 17:10) Știrile TVR |
Școală în pandemie / FOTO: Autor: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

"Voi solicita Colterm să facă o informare cu privire la motivele pentru care e frig în şcoli şi să dea drumul imediat la căldură în aceste unităţi. Dacă în urmă cu două săptămânii bolnavii stăteau în frig în spitale, iar ca a urmare a presiunii exercitate acolo s-a rezolvat problema, înseamnă că se poate, dacă se vrea", a afirmat Ritivoiu.

Prefectul aşteaptă răspunsul scris de la Colterm, după ce duminică a inspectat Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă din Timişoara, unde problema căldurii a fost rezolvată de Colterm, după ce timişorenii au dus pături pentru bolnavi. Ritivoiu a fost contrariat de faptul că un liceu aflat la doar 50 de metri de această clinică avea şi miercuri sălile cu temperaturi mult scăzute faţă de cele la care se poate desfăşura activitatea didactică.

"Vreau să ştiu de la Colterm dacă sunt în stare să gestioneze problema. Peste 10.000 de elevi din Timişoara sunt obligaţi să facă şcoală online din cauza frigului din clase. Sunt închise din cauză că nu au căldură 19 unităţi de învăţământ (şase grădiniţe, cinci şcoli gimnaziale şi opt licee), cu un număr total de 10.568 de elevi. Discutăm de unităţi de prestigiu, precum Liceul Economic, Liceul Grigore Moisil, Colegiul Naţional Bănăţean sau Liceul de Arte Plastice. Am convocat astăzi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar la o inspecţie pe teren şi cel mai tare m-a şocat că Liceul Economic, aflat la o distanţă de 50 de metri de Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă (cea vizitată duminică şi unde acum este cald n.red), stă în frig", a spus prefectul Mihai Ritivoiu.

El subliniază că după doi ani de şcoală în condiţii de pandemie, este inacceptabil că 10.000 de elevi din Timişoara nu pot face şcoală cu prezenţă fizică din cauza lipsei de căldură în şcoli.

În altă ordine de idei, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Marin Popescu, a precizat, miercuri, că în alte 4 unităţi de învăţământ din judeţ se desfăşoară activitate online din cauza cazurilor COVID-19.

CUVINTE CHEIE
 
Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 35°C
IASI 36°C 35°C
CLUJ 36°C 36°C
CONSTANTA 30°C 28°C
CRAIOVA 36°C 35°C
BRASOV 33°C 29°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI