Peste 1.600 de copaci din Sectorul 2 se pot prăbuși la orice furtună

20 mai 2023, 18:21

Administraţia de sector a înregistrat deja peste 1.600 de arbori care sunt un pericol, dar nu se poate atinge de ei.

34 de copaci au căzut aseară, secerați de vânt, în București, pe o stradă din Sectorul 2. Doar o minune a făcut să nu se întâmple o tragedie. Un arbore uscat cu crengi groase s-a prăbușit peste o mașînă și a blocat șoseaua zeci de minute. Oamenii care locuiesc în zonă spun că au făcut mai multe sesizări ca arborii bătrâni să fie curățați sau tăiați. Degeaba.

Angajații de la administrația Sectorului 2 au îndepărtat crengile deja rupte, dar nu au putut face defrișări sau tăieri.

Primarul Sectorului 2 spune că angajații administrației locale sunt cu mâinile legate: nu pot tăia copacii care reprezintă un pericol pentru trecători din cauza unui blocaj la Primăria Generală.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Orice copac care este fie toaletat, fie defrişat, are nevoie de aviz de la Direcţia de Mediu şi are nevoia de semnătura Primarului General înainte de a fi defrişat. Noi am transmis peste 1 600 de cereri de defrişare şi câteva sute de cereri de toaletare. În ultimii doi ani aş putea să spun că s-au adunat aceste cereri şi din păcate nu am primit avize pentru ele.

Până în acest moment, Primăria Capitalei nu a transmis un punct de vedere și nu a explicat de ce a decis să nu mai dea aviz pentru defrișarea arborilor bătrâni din București.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite