Peste 1.500 de soldaţi ruşi zac în morgile din Dnipro. Adjunctul primarului: „Nimeni nu vrea să-i recupereze”

Foto: Pexels
Foto: Pexels
13 aprilie 2022, 15:52

„Avem astăzi în morgile din Dnipro peste 1.500 de soldaţi ruşi morţi, pe care nimeni nu vrea să-i recupereze”, a declarat responsabilul ucrainean într-un interviu pentru media de limba rusă Nastoiaşcee Vremea (un proiect comun al Vocii Americii şi RFE/RL).

El a lansat un apel mamelor din Rusia să vină să-şi ia acasă copiii, potrivit portalului Dnipro.info.

Trupurile soldaţilor zac în patru frigidere, nu au fost incinerate sau înhumate în gropi comune, în speranţa ca măcar unele mame să poată veni să-şi ia acasă fiii, a insistat primarul adjunct din Dnipro, remarcând: „Oricum ar fi, ei sunt copiii cuiva!”.

Autorităţile ucrainene sunt dispuse să ajute la transportarea corpurilor neînsufleţite ale soldaţilor ruşi în Rusia, a declarat Lâsenko.

Armata rusă a comunicat la 25 martie că pierderile sale se cifrează la 1.351 de militari de la începutul ofensivei în Ucraina în 24 februarie, în timp ce un bilanţ precedent consemna la 2 martie 498 de soldaţi ucişi.

Bilanţul pierderilor forţelor ruse se ridică la circa 19.800 de persoane, conform cifrelor Kievului, dar toate aceste date trebuie privite cu rezervă întrucât nu au putut fi verificate din surse independente.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite