Peste 1.200 de persoane au murit în Israel, în urma atacurilor lansate de Hamas. Șeful Statului Major și comandanții regiunilor militare de nord și de sud au evaluat situația atât din Gaza, cât și spre Liban

11 octombrie 2023, 08:48

„Au fost multe atacuri ale Hamasului, dar și ale Hezbollahului. Chiar am primit în această seară, între transmisiunea de la ora 18.00, de pe TVR2, și aceasta de acum, cred că am primit zeci de alerte cu drone care au venit dinspre Liban”, a transmis Adelin Petrișor din Israel, pentru principalul Telejurnal.

Autoritățile se tem ca dronele să nu poarte substanțe explozive.

Miercuri au fost multe alarme de rachete care au fost lansate în sud, dar au fost alarme cu rachete inclusiv în Tel Aviv.

Shani Tshuva a scăpat cu viață din atacul teroriștilor din Hamas, dar groaza pe care a simțit-o l-a marcat pentru tot restul vieţii. A rămas o durere profundă.

May Naim participa la un concert alături de mulți alți tineri. A fost ucisă de teroriștii Hamas împreună cu 259 de alte victime inocente. A fost cel mai mare masacru din istoria Israelului.

Cei care au mers la funeralii au fost sfâșiați de durere.

Forțele de Apărare Israeliene au continuat bombardarea unor obiective din Gaza. Potrivit militarilor, au fost lovite ținte Hamas, inclusiv centre de comandă, tuneluri și blocuri de locuințe.

Șeful Statului Major, generalul Herzl Halevi și comandanții regiunilor militare de nord și de sud au evaluat situația atât din Gaza, cât și spre Liban.

Un elicopter a lovit un centru de observație al Hezbollah. În replică, islamiștii au lansat o rachetă antitanc, dar care nu a făcut victime.

Străinii care reușesc să plece din Orientul Mijlociu, devenit brusc un infern, își amintesc clipele de groază prin care au trecut.

MAYNARA DA SILVA, evacuată din Israel:Prima oară când s-au declanşat sirenele, am crezut că este un exerciţiu. Nu înţelegeam. Era Shabat, zi de rugăciune. Totul era liniştit, trebuia să mergem la Mormântul Sfânt. Atunci am văzut prima rachetă deasupra Ierusalimului, Iron Dome a interceptat-o. Ne-am adăpostit în Mormântul Sfânt. Apoi am primit ştiri reale despre ce se întâmplă: a început războiul.

VALDIR ALVEZ REIS, brazilian evacuat din Israel: Totul a fost foarte rapid, foarte înspăimântător! Luni, însă, ne-am liniştit când am aflat că Forţele Aeriene Braziliene ne vor salva. A fost o salvare frumoasă, totul a fost în siguranţă.

În slujba de miercuri, Papa Francisc s-a referit la situația dramatică din Orientul Mijlociu și făcut un apel la eliberarea ostaticilor răpiți de teroriștii din Hamas.

Papa Francisc: „Este dreptul celor atacaţi să se apere, dar sunt foarte îngrijorat de asediul total în care trăiesc palestinienii din Gaza, unde sunt, de asemenea, multe victime inocente.”

Primul transport american de arme și muniții a a juns în Israel. Ministerul Apărării din Israel a confirmat că echipamentele au fost achiziționate în urma unei operațiuni comune, cu participarea autorităților israeliene și a Pentagonului. Au fost depozitate la baza Nevatim, din sudul Israelului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite