Peste 1.000 de genişti din mai multe ţări au participat la un amplu exercițiu NATO în Lituania. Militarii au adus cele mai bune detectoare pentru explozibili: câini dresaţi

3 octombrie 2023, 20:53

Un câine special antrenat a fost răsplătit de instructor cu o porție de joacă pentru că a descoperit explozibilul ascuns pe un stadion din orașul lituanian Kaunas. Antrenamentul a făcut parte dintr-un exercițiu NATO la care au participat geniștii.

Zolvile, armata lituaniană: În acest moment, suntem pe Stadionul Darius și Girėnas și ne antrenăm pentru descoperirea explozibililor. Deci, avem câinii și ei fac cea mai mare parte a muncii. Desigur, trebuie să le dăm indicații, iar ei își folosesc nasul, simțurile și ar trebui să ne arate unde sunt explozibilii.

Pazstor, armata ungară: Este foarte, foarte important pentru mine. Suntem un sprijin pentru celelalte națiuni și pentru soldații tuturor națiunilor. Vrem să protejăm viața. Vrem să protejăm teritoriul, clădirile și așa mai departe.

Francis, armata belgiană: Munca pe care un câine o face cu nasul nu poate fi făcută din punctul meu de vedere de un aparat. Și asta este pentru mine cea mai mare diferență dintre o mașinărie și un câine. Și, de asemenea, așa cum am spus mai devreme, cu câinele ai o legătură. Îmi place mai mult această muncă pentru că te poți juca cu câinele. Cu aparatul nu te poți juca, îți faci treaba, îl pui într-o cutie și s-a terminat, dar aici, nu ai terminat niciodată. Ești mereu ocupat cu câinele tău. Și asta îmi place.

La exercițiul NATO din Lituania au participat geniști din 11 țări aliate. Aceștia s-au antrenat împreună timp de aproape două săptămâni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite